Paintball klub Winnetou
Winnetou

Igre i oprema

1. CENTRALNA ZASTAVA

U igri “Centralna zastava” natječu se dvije ekipe, svaka ekipa ima polazišnu bazu jednako udaljenu od centra, sredine terena. Sve ekipe imaju isti cilj i zadatak – osvojiti zastavu koja se nalazi u centru igrališta i prenijeti ju u protivničku bazu!

CILJ IGRE:

Ostvaruje se osvajanjem zastave koja se nalazi u centru igrališta i prenošenjem u protivničku bazu.

2. OSVOJI ZASTAVU

Princip igre je da dva tima od po tri, pet, sedam ili deset igrača ulaze u igralište, pri čemu svaki tim zauzima svoju stranu igrališta jednako udaljena od centra igrališta.

CILJ IGRE:

Potrebno je eliminirati protivnički tim, osvojiti zastavicu iz protivničke baze i donijeti ju u vlastitu bazu.

3. NAPAD I OBRANA

U igri sudjeluju dvije ekipe. Obrambena ekipa postavljena je na ograničenom, omeđenom području unutar kojeg je zastava. Branitelji ne smiju napuštati područje koje im je određeno. Napadači mogu napadati sa bilo kojeg položaja na terenu. Pogođeni igrači ispadaju iz igre. Eliminirani igrači ne smiju gestama ili govorom otkrivati namjere ili lokacije protivničke ekipe.

CILJ IGRE:

Za napadače: trenutak skidanja zastave.
Za branitelje: zaustavljanje napadača u skidanju zastave.

4. PREDSJEDNIK

Scenarij se igra tako da se izabere jedan igrač koji će biti tzv. predsjednik koji nema marker (pušku). Igrači iz njegova tima ga moraju odvesti sa točke A do određene točke B dok ih protivnički igrači napadaju.

CILJ IGRE:

Predsjednik mora sigurno stići od jedne do druge točke.

5. IZDAJNIK

Zadatak je eliminirati protivničkog zapovjednika. Oprezno, među vama se nalazi jedan koji će se okrenuti protiv vas.Svaka ekipa ima špil karata iz kojeg svi igrači izvlače karte. U svakom špilu se nalaze po jedan kralj i jedan jocker. Samo igrači koji su izvukli kraljeve pokazuju svoju kartu. Oni su zapovjednici svoje ekipe.Oni koji su izvukli jockere su izdajnici. Oni kao i svi ostali igrači ne otkrivaju svoj identitet.Zapovjednici su označeni na objema rukama.Izdajnici se mogu okrenuti protiv svoje ekipe u bilo kojem trenutku nakon početka igre.

CILJ IGRE:

Pobjeda se postiže eliminacijom suparničkog zapovjednika.Ukoliko izdajnik eliminira zapovjednika protivnička ekipa pobjeđuje.

Oprema:

Maska: “JT ELITE”

Paintball Trogir 2

Marker: Tippmann 98 Custom

Paintball Split 1

Marker: Bt-4 CombatPaintball Trogir 1

Paintball kuglice

kuglice